Sol 25

Sol 25
  • Built surface 118 m2
  • Status Built
  • Project directors Angel Valerio, Diego Vilatela
  • Architecture Roberto Martinez, Leonardo Neve
  • Engineering Sebastian Serrano
  • Construction Jennifer Montelongo
  • Marketing Ana Montes, Guadalupe Tlatelpa
  • Photography Patrick Lopez

Introduction

Sol 25 was designed under the premise that form and configuration of architectural space influence the users experience and behavior. Consequently the house layout explores how to create an authentic experience for the inhabitant by challenging the standard layouts of residential  programming. For the desired outcome, 3 main principles were followed: direct integration with nature in private spaces, visual integration with the adjacent nature reserve in the social areas, and social integration through wide open spaces in common areas. 

Design

In addition, a distinct architectural layout is generated, as the ground floor houses two bedrooms, a garden and lobby. The first level houses the main bedroom and kitchen, all in an open plan concept with double height, where the user can enjoy the view of the green areas. On the second level there is a loft with a studio, and to use the roof space, a roof garden was designed where one can enjoy an outdoor environment with interesting views all around.

Sol 25 maintains an industrial aesthetic, as a hybrid between a house and a loft, achieving wide spaces with character. The materials used were mostly exposed brick and glass, which when conjugated create cozy spaces in addition to requiring low maintenance.

The interior design was another key point in the project, as each of the woodwork, fixtures and fittings elements were specially designed. Thus achieving a personalized and unique environment.

#sol25 #innovation #sophistication #comfort #architecture #design #proyectocafeina